Facebook

Facebook


Studio  Beam for Facebook – Social- lighting: Lighting up the new Facebook offices in Tel-Aviv

Arc’ – Michael Setter Architects

Senior Designer – Shirli Zamir

The new Facebook office complex in Tel Aviv is spread over four floors of total of 3300 square meters
planned and designed by Setter architects- one of the leading architectural firms in Israel.
Facebook offices in Tel Aviv comprise of open flowing spaces that provide the creative necessary “hip” inspiring atmosphere
which is achieved by creating a combination of open and transparent office spaces designed with natural materials
wood, steel, Iron, natural colored textiles, organic plant walls, graffiti and multi – colored arabesques.
The prominent social interaction atmosphere that is so identified with Facebook – is reflected in the huge
industrial flavored office space that combines workstations with fun, play, recreation and lounge areas, and in its center heart
an open kitchen inviting office team interaction over a luxurious lunch break.
Studio Beam’s collaboration with the design team of Setter Architects in designing lighting pendants for Facebook offices project
was characterized by requested industrial iron rustic flavored lighting, that will blend in the wide open space.
We designed the “Ocean mariner” lighting pendants, inspired by rough rusty fishing ports lanterns
boats and deep fishing cages, lighted by decorative LED bulbs , bringing into the office the winter sea breeze
of the nearby old fishing marine port of Tel Aviv.
For The main spaces – we designed the “Tracking Tube” pendant – elongated cylindrical T5 iron pendants with a rustic finish
hanging from the tall ceiling by rustic iron chains, paving the roots from central socializing areas
to the more colorful and intimate corners and offices.
Share if you like!.

Related Posts